Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: maiskipraznici
Категория: Туризъм
Прочетен: 14165
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 6
Постинг
06.03.2008 15:45 - Майски празници - оферти за 1 май, Георгьовден
Автор: maiskipraznici Категория: Туризъм   
Прочетен: 3660 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.08.2008 13:08


image

Един от най-големите пролетни празници,съвпадащ с разцвета на природата е Гергьовден. Затова той е наречен още "цветен Гьорги". Тревите, цветята, разлистените клонки заемат съществено място в гергьовденската обредност. Това е начин да се пренесе по имитативен път силата на зелената растителност, жизнеността на природата върху човека и животните. Затова в утрото на празника къщите, градините, стопанските помещения осъмват окичени с букови клонки, с клонки от разцъфнала ябълка или друго плодно дърво.
     
Наред с обичаите за здраве и плодородие се извършват и обреди за прогонване на злото, което може да повлияе зле на животните и да отнеме плодовитостта и млечността им. Народът упражнява защитна магия чрез използване на растения и храсти, покрити с тръни и бодли, жилещи и лютящи, със силна и натрапчива миризма- чесън, коприва, глог, къпина.

Защо не отпразнувате пролетта, като оттърсите зимата от себе си и се отдадете на заслужена почивка. След една малка релаксираща ваканция, дори пролетната умора няма да е в състояние да Ви пребори. Точно през май са и едни от най-големите намаления в морските, планинските и СПА курортите на България.

Да посрещнеш пролетта на море за някои е странен вариант, но Ви уверяваме, че морето и брега са също така очарователни и примамливи, както и през лятото. Специалните оферти в Албена, Слънчев Бряг, Златни Пясъци, Приморско и др. не са за пренебрегване, а елитните хотели ще се погрижат за вашето добро настроение.

Почивка на планина също е прекрасен вариант, ако искате да изпратите зимата подобаващо. Дълги разходки в планината, следобеди с чаша димящ чай, свеж боров въздух са само част от предимствата на планинските курорти. А невероятните намаления дават възможност на всеки да изкара супер почивка.

България е страна, в която СПА курортите се развиват с главозамайващи темпове. Ако усещате първите признаци на пролетната умора у себе си, то Вие най-добре се поглезете в някой СПА хотел, който ще Ви релаксира чрез приятни и полезни процедури. Бъдете първи и се възползвайте от пролетните оферти и специалните намаления на Велинград, Сандански, Хисар и Девин.

Вижте майските намаления и оферти за почивка.


Тагове:   празници,   май,   майски,   оферти,


Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031